Fettsyrebalanstest

Med ett enkelt blodprov kan vi se hur din fettsyrabalans mellan omega 3 och omega 6 är i kroppen. Viktigt att den har ett 3.1 förhållande enligt forskningen. Studier visar att 75% har 15.1 i Europa. Inte bra för din hälsa, hjärna , hjärta och kärl.

fettsyrebalanstester

Påbörja din hälsoresa med oss

Vägen till ett hälsosammare liv ska inte vara en gissningslek. Många människor tar något näringstillskott och det tycker vi är bra. Men inte så många testar sig och ser vad vi behöver, fattas du något eller ligger du i balans? Det vill vi ändra på. Hos oss kan du ta flera olika torrblodstest.

Din kropp strävar ALLTID efter balans – vare sig det handlar om vätskebalans, mineralstatus eller fettsyror. För att din kropp ska fungera optimalt så behöver den byggstenar för att göra ett bra jobb. Låt maten vara din medicin och medicinen din mat.

Testbaserad hälsa

Som Fasciaspecialister, fot-zonterapeuter och jobbet som applicerad neurologi vet vi att dom flesta behöver hjälp med inre hälsa, inte bara den yttre.

Näring – ska din kropp fungera optimalt, vara smärtfri och hålla sig vital hela livet. Bli gammal i en ung kropp då behöver du ge den näring. Mat som innehåller mineraler, vitaminer, spårämnen, fytonutrienter, fiber. Får kroppen, tarmen, hjärnan vad den behöver så kan den producera vad den är tänkt att göra. Visste du att tarmen faktiskt producerar vitaminer om den får vad den behöver? Att hjärnan faktiskt har naturligt DHA ( omega 3) ?

hälsosam kost

Zinzinos balanskoncept

Vi på Fotia kliniken har valt Zinzinos balanskoncept för vi väljer testbaserad hälsa. Det tycker vi är viktigt. Kärnan i vår produktfilosofi är vår Balansolja. Polyfenoler ( antioxidanter ) är basen i vår omega 3. Den håller fettet från fisken färsk. Ingen kropp eller hjärna vill ha härsken olja. Balansolja är så lik en färsk vildfångad fisk du kan komma. Fast renad. Vi kan stolt rekommendera dig att prova denna olja. För dig och alla dina celler.

Zinzinos produkter har varsamt tagits fram för att balansera, återställa och stödja hjärnans, hjärtats och immunförsvarets funktion. Vi har i många år rekommenderat omega 3 produkter som är så viktigt för din kropp. Balansoljan är ett helt naturligt kosttillskott med polyfenoler för omegabalansen. Det är baserat på vår unika norska sammansättning med ren fiskolja från vildfångade sardiner och ansjovis, extra jungfruolivolja som skördats tidigt, och naturligt utvunnen vitamin D3. Den starka tillförseln av polyfenoler, oljesyror och flera fytonäringsämnen återställer omega-6:3-balansen i din kropp på ett säkert sätt. De justerar och upprätthåller även kroppens EPA- och DHA nivåer och skyddar mot oxidativ stress på cellnivå.

Testa din balans mellan fettsyrorna

För att veta hur du ligger till i din balans mellan fettsyrorna rekommenderar vi att du tar ett test.

Testet är enkelt att utföra själv eller med hjälp utav oss på kliniken. Analys av fettsyrorna som finns i kapillärblod erhålls från en fingertopp med hjälp av en teknik som testar torkade bloddroppar (Dried Blood Spot, DBS). Ett DBS test är vetenskapligt bevisat att vara lika korrekt som ett venblodprov när fettsyror ska analyseras.

Allt som behövs är några droppar blod från fingertoppen på ett Whatman®-filterpapper och det tar mindre än en minut att göra. VITAS Analytical Services i Norge kommer att anonymt analysera den procentuella halten av 11 fettsyror, som tillsammans utgör cirka 98 % av fettsyrorna i blodet och värdena reflekterar din kost under minst 120 dagar. Dina blodkroppars livstid är 120 dagar. Resultatet visas sedan efter ca 10–20 dagar på webbplatsen zinzinotest.com som gås igenom tillsamman med en utav personalen på kliniken så att du tydligt ska förstå dina resultat.

testa balanssyra

Naturligt kosttillskott

Vårt helt naturliga kosttillskott BalanceOil med polyfenoler, justerar på ett säkert sätt (samt bibehåller) dina EPA och DHA-nivåer och återställer dina essentiella fettsyror – där doseringen baseras på just dina specifika testresultat

Boka en presentation

Info: 30 min hälsopresentation via zoom som gratis.