Behandlingar

Vår grundfilosofi är att hela kroppen måste vara i balans för att må bra – och det tycker vi börjar i fötterna.

Om du frågar din kropp så är det nervsystemet som måste vara i balans. Vi tar hand om dina problemområden och behandlar för att förbättra funktion och förmåga.

Medicinsk Fotvård

Behandlingen börjar med ett skönt fotbad och en konsultation. Naglar rensas, klipps och slipas. Undersidan av foten filas och vi avlägsnar förhårdnader, hälsprickor, liktorn med skalpell. Vi behandlar det du har problem med och hinner på din behandlingstid. Behandlingen avslutas alltid med en fotmassage med en kräm anpassad för din fot. Medicinsk fotvård kan du boka för alla dina slags fotproblem. Hälsporre, hälsenabesvär, kramp i vader, nageltrång, vårtor ect. Alla behöver fotvård, ung som gammal, sjuk som frisk. Du behöver inte ha problemfötter för att gå på medicinsk fotvård. (Läs mer)

Funktionell fotanalys

Funktionell fotaanalys

Medicinsk fotvård med fot & underbensmassage

Behandlingen inleds med mjukgörande fotbad. Naglarna klipps och filas, nagelbanden rensas och poleras. Förhårdnader tas bort och filas. Vid behov skärs förhårdnad/liktornar, vårtor bort. Klipper nageltrång. Avslutas med en skön avslappnande fot och underbensmassage.

(Läs mer)

Medicinsk fotvård med lackning av naglar

Behandlingen inleds med mjukgörande fotbad. Naglarna klipps och filas, nagelbanden rensas och poleras. Förhårdnader tas bort och filas. Vid behov skärs förhårdnad/liktornar, vårtor bort. Klipper nageltrång. Avslutas med lackning av naglar. (Läs mer)

Friskvårdsfotvård

Medicinsk fotvård får du inte använda din friskvårdspeng till utan då bokar du denna behandling där vi börjar med ett skönt fotbad och en konsultation. – Hur mår dina fötter? Du får tips och råd om hur du kan ta hand om dina fötter på bästa sätt. Naglar rensas, klipps och slipas. Dina fötter filas lätt och behandlas efter hur dina fötter ser ut. Avslutas med en skön fotmassage. (Läs mer)

Artikulering (ledbehandling)

Behandlingen börjar med ett skönt fotbad för att värma upp lederna. Artikulering används vid behandling av stela leder där det finns en möjlighet att återfå rörligheten. Artikuleringen töjer ut bindväven runt leden så att rörligheten ökar. Exempel på problem som kan behandlas med artikulering är Hallux valgus, ryttartår, hammartår, m.m. (Läs mer)

Nagelbygg/korrigering med medicinsk gel

Förebyggande behandling vid återkommande nageltrång.

Läs mer om Nagelkorrigering / Ortonyxi här. (Läs mer)

Fot och underbensmassage

Behandlingen börjar med ett skönt fotbad. Därefter följer en avslappnande massage av underben och fötter. 

Silikonavlastning

Avlastar hallux valgus, reumatism, hammartåproblem m.m. 

Nageltrångsbehandling

Fokus på att lindra och avhjälpa nageltrångsproblem. Vid svåra nageltrång som tex inflammationer så kan man behöva fler behandlingar. 

Liktornsbehandling

Vi skär bort förhårdnad och skär ur liktorn. Bokas in vid akuta problem. 

Fräsning och slipning av problemnaglar

Vid tex, kartnaglar ( tjocka naglar ), svampnaglar och nagelproblem kan man behöva slipa ner naglarna. 

Nagelsvampbehandling med lunulalaser

Vårtbehandling första besök

Borttagning av vårtor kan behandlas på flera sätt. Vi använder en enkel, smärtfri och effektiv klinikbehandling ”Verrutop”. Vid första besöket ingår ALLTID Lunulalaser för ökat imunförsvar och ökad cirkulation. Återbesök 350 kr, då ingår EJ Lunula. Vårtor kan vara envisa och det kan behövas många behandlingar. Det krävs tålamod och ibland hemmavård, men…VÅRTOR kan alltid behandlas och vi rekommenderar att alltid göra det. Varför skall vårtor behandlas? Smittorisken och att dom i längden kan göra ont och ju längre tid man har dom ju svårare att få bort dom. Fila aldrig på en vårta. 

Vårtbehandling uppföljning

Vårtorna skärs ner med skalpell och rengörs och behandlas med verrutop. Det finns flera sätt att behandla vårtor, vi använder även frysning, och olika sorters medel. Terapeuten konsulterar med dig om vi tycker att vi ska byta metod. Vårtor kan vara envisa och det är viktigt att ditt imunförsvaret är på topp när virus ska behandlas. Vi berättar gärna hur du får ditt immunförsvar på topp! 

Zonterapi fungerar holistiskt, enkelt uttryckt så går det ut på att stärka och balansera hela människan. Behandlingen stärker immunförsvar och läkning, lossar spänningar och balanserar kroppens funktioner. Vi trycker, drar och klämmer på punkter på fötterna. (Läs mer)

Behandlingen går ut på att släppa på spänningar i käken med hjälp av att gå in i munnen och massera upp spända muskler. En behandling som känns men som är väldigt effektiv. Den tar ca 50 minuter och avslutas med en skön ansiktsmassage. Bra för dig med problem med huvudvärk, nackbesvär, tinitus, stress och använder bettskena. (Läs mer)

Vill du boka tid?

Kom och besök våra fräscha lokaler i Bromma. Anette och Marina som driver kliniken har en gedigen erfarenhet om fötter då dom även är utbildade zonterapeuter.
Vi gör hembesök, friskvårdsfotvård på företag och behandlar även ett utav Sveriges bästa fotbollslag.