Biohacking / Laserterapi

Det är skillnad på laser och laser.
Vi jobbar med Erchonia kall klass ll laser som hjälper din kropp till naturlig läkning. Målet med laserterapi är att leverera ljusenheter i form av fotoner till skadade celler. Mitokondrierna påskyndar produktionen av ATP (adenosintrifosfat). Detta är den biokemiska ökning av cellens energi som används för att omvandla en sjuk cell till hälsosamt tillstånd.

PL Touch

Laser för optimering utav hjärna och nervsystem

På Erchonias hemsida kan ni läsa mer om själva enheten och forskningsresultat. www.erchonia.com. Ljuset är fotonenergi som går in i din kropp och läker dina celler. Ljuset når ända in i mitokondrien ”motorn i din cell” och ger energi. I samma veva sker en kemisk process av det röda ljuset. Kväveoxid
bildas och hjälper dina blodkärl att vidgas. Då ökar blodcirkulationen och genomströmningen i din
kropp och bara det hjälper till bättre självläkning.

PL Touch hjälper din kropp till naturlig läkning. Målet med laserterapi är att leverera ljusenheter i form av fotoner till skadade celler. Mitokondrierna påskyndar produktionen av ATP (adenosintrifosfat). Detta är den biokemiska ökning av cellens energi som används för att omvandla en sjuk cell till hälsosamt tillstånd.

Varför väljer Fotia Kliniken att arbeta med och rekommendera PL Touch:
Den är fri från bieffekter och det är en smärtfri, säker och effektiv behandling. Klass ll laser kan aldrig skada dina celler utan hjälper din kropp att påskynda din läkningsförmåga.
Erchonia har 15 FDA.

Vad behandlar vi:
Allt förutom cancer och när du är gravid. Enligt svensk lag gör vi inte det men i andra delar av världen är det andra regler. Tack vare att ljuspartiklarna sugs upp utav kroppen och verkar på själva cellen ända ner på atom – och kvantnivå oavsett vilken cell det är, så kan man få kroppen att självbehandla och lindra i princip vad som helst.

Lunar laser

Laser för nagelsvamp och inflammation

Lunula Laser använder lågenergilaser för att behandla nagelsvamp. Behandlingen kräver minimalt från dig, sitt i lugn och ro så sköter maskinen resten. 12 minuter per hand eller fot.
Lunula är en kall laser och kan inte skada dina naglar eller nagelrot, fotokemisk mekanism där lasern använder foton-energi för att påverka cellens fotoreceptorer. Varm laser kräver mycket av terapeuten. Gör denne fel så kan varm laser skada dina naglar. 

Enkelt sagt så ökar lasern kroppens egna läkningsprocess. Den ökar farten på det kroppen egentligen redan gör.

Fördelar med Lunula:
Behandlingen är beröringsfri, säker, effektiv, smärtfri och snabb. Inga biverkningar! Ingen risk för kund att utveckla mikrobiell resistens. Kan fortsätta att behandla kund vid återinfektion så ofta behovet finns. FDA godkänd. Bevisad funktion i kliniska tester.

Vi använder Lunulan för mer symtom än bara svamp: sårläkning, inflammation som artros, plantarfasciit, vårtor, liktornar och svaga fötter.

Lunulan har 7 års forskning och är framtagen just för nagelsvamp och skadade naglar. Det är en kall klassII laser med två ljusenheter, rött 635nm och violett 405nm. Det är främst fotterapeuter som jobbar med lunula i Sverige.

Vi behandlar inte kunder som har cancer ( ska varit friska i 6 månader ) äter immunnedsättande medicin ( laser stärker immunförsvaret ) gravida ( ingen har frågat bebisen om den vill bli lasrad ) behandlingar: 4-8 behandlingar behövs beroende på orsak och behandling.

1-4 veckor emellan behandlingarna, vi rekommenderar 1 vecka emellan.

PL Touth 635

Laser för smärta och värk

PL Touch 635 använder lågnivålaserteknik som vi riktar  exakt på smärtcentra. Kroppen absorberar ljusenergin, vilket uppmuntrar cellens mitokondrier att producera mer ATP och främjar naturlig läkning i cellen. Eftersom lasern bara stimulerar cellerna för att främja läkning naturligt, ger PL Touch 635 smärtlindring och minskar inflammation utan negativa biverkningar. Här behandlar vi alltid vagusnerv och  cerebellum.

EVRL

Laser för hormonbalansering och acne

Vår EVRL har samma ljus som Lunula Laser fast det är en handhållen enhet. Därför kan vi behandla hela kroppen med denna. Det violetta ljuset är nyckeln till att komma åt bakterier.

EVRL Laser har två laserdiodrar 1 röd och 1 violett. Dom jobbar på
olika sätt mot akne. Det röda ljuset blockerar vägen för ett enzym (cox2) som behövs för att en inflammation ska starta. Det violetta ljuset absorberas av ett ämne Propion bakterien utsöndrar
(Porphyrin). På så vis kan vi hämma bakteriens framfart. Den ska hålla sig inne i talgkörteln och inte ute i hela hårfollikeln där den skapar stor oreda. Lasern hjälper din kropp att läka sig själv.

Det är skillnad på barn, ungdoms och vuxen akne. Vi på Fotia Kliniken tycker det är viktigt att kika på helheten. Varför har du akne? Huden är kroppens största utrensningsorgan och är en spegel till hur kroppen mår. Eksem, psoriasis, akne, sår, svamp kommer inifrån och är en obalans i kroppen. Din kropp strävar alltid efter balans vare sig det gäller vatten, mineraler eller fettsyror.

Tonårsakne brukar vara hormoner som stökar, med vuxenakne är det oftast lite klurigare. Men med rätt hudvård, dagliga rutiner, tillskott och rätt balans kan vi få ordning på det.

EVRL laser hjälper oss på vägen. Erchonias EVRL LLL har genomgått kliniska studier och har FDA-godkännande på just akne. Det är den första lasern som har en FDA på akne. På Marinas andra klinik MJ Studio var Johanna Bouvin den första kliniken i hela Skandinavien som jobbade med just akne och EVRL.

Vi jobbar med Testbaserad funktionsnäring på kliniken och rekommenderar att man tar ett blodprov för att se sin
fettsyrebalans och status på hur din mage mår. Då kommer vi lättare åt din akne.

Emerald laser

Laser för fettreducering

EMERALD™ stimulerar dina fettceller genom ofarlig grön ljusenergi utan att skada dem. Det är en process som stimulerar kroppens naturliga cellfunktioner och är helt riskfri jämfört med andra behandlingar som t ex kirurgiska ingrepp eller fettreduceringsmetoder som bygger på att man fryser, bränner eller dödar celler. 

Emerald normaliserar dina fettceller och gör dem hälsosamma igen. En frisk cell producerar ämnen som är nödvändiga för kroppen och inte allra minst vårt åldrande. Skadas cellen åldras vi snabbare och därför kompenserar kroppen de skadade cellerna med nya celler på andra ställen och till sist även på de ställen de tidigare togs bort.

EMERALD™ – En icke-invasiv kall laser som har 10 x 532 nm gröna laser dioder riktade mot huden för att behandla fettceller.

Behandlingen löser upp fettvävnaden och frigör överflödigt fett ut till utrymmet mellan cellerna. Därifrån transporteras fettet ut via lymfsystemet som är kroppens naturliga reningsprocess. Det är ett säkert sätt att ta bort fett från kroppen utan att skada cellerna. Fettcellerna blir efter det hälsosamma och kan sända rätt meddelande till hjärnan, vilket skapar balans för alla fettceller i kroppen. Du behöver dina fettceller föra att skicka rätt meddelande till hjärnan. 

Behandlingen fungerar genom att ofarlig ljusenergi med specifika våglängder riktar sig mot fettet och arbetar på cellnivå, vilket skapar en liten tillfällig por i fettcellerna som gör att fettet kan sippra ut. Kroppen bearbetar dessa feta vätskor naturligt genom sitt lymfsystem. Fettcellerna krymper, istället för att dödas, ett hälsosammare sätt att säkert ta bort fett från kroppen.

 

PL Touch hjälper din kropp till naturlig läkning

PL Touch är en klass 2 laser som har två dioder. Den jobbar vi med på nervsystem, hjärna och problemområde. Denna laser går under namnet medicinsk kallaser. Den har ett rött ljus och en våglängd på 635 nm. På Erchonias hemsida kan ni läsa mer om själva enheten och forskningsresultat.

www.erchonia.com

Ljuset är fotonenergi som går in i din kropp och läker dina celler. Ljuset når ända in i mitokondrien ”motorn i din cell” och ger energi. I samma veva sker en kemisk process av det röda ljuset. Kväveoxid bildas och hjälper dina blodkärl att vidgas. Då ökar blodcirkulationen och genomströmningen i din kropp och bara det hjälper till bättre självläkning.

PL Touch hjälper din kropp till naturlig läkning. Målet med laserterapi är att leverera ljusenheter i form av fotoner till skadade celler. Mitokondrierna påskyndar produktionen av ATP (adenosintrifosfat). Detta är den biokemiska ökning av cellens energi som används för att omvandla en sjuk cell till hälsosamt tillstånd.

Varför väljer Fotia Kliniken att arbeta med och rekommendera PL Touch

Den är fri från bieffekter och det är en smärtfri, säker och effektiv behandling. Klass ll laser kan aldrig skada dina celler. PL Touch laser är inflammationshämmande och hjälper din kropp att påskynda din läkningsförmåga. Erchonia har 15 FDA.

Vi behandlar dig förebyggande eller vid direkta symtom som:

Allt förutom cancer och när du är gravid. Enligt svensk lag gör vi inte det men i andra delar av världen är det andra regler. Tack vare att ljuspartiklarna sugs upp utav kroppen och verkar på själva cellen ända ner på atom – och kvantnivå oavsett vilken cell det är, så kan man få kroppen att självbehandla och lindra i princip vad som helst. Här är exempel på vad vi behandlar.

Acnebehandling

Hälsporre behandling

Ljumskproblem behandling

Nackvärk behandling

Fibromyalgi behandling

Huvudvärk behandling

Löparknä behandling

Ryggvärk behandling

Frozen Shoulder behandling

Kroppsbalansering

Muskelspänningar behandling

Tennisarmbåge / Golfarmåge / Musarm behandling

Medicinsk lågenergilaser

Den är fri från bieffekter och det är en smärtfri, säker och effektiv behandling. Klass ll laser kan aldrig skada dina celler. Du kan vara utan medicin eftersom PL Touch laser är inflammationshämmande och hjälper din kropp att påskynda din läkningsförmåga. Erchonia har 15 FDA.

Vi arbetar huvudsakligen med:

  • EMERALD™ – grön laser
  • FX 635 – röd laser
  • EVRL – röd/blå laser

EMERALD™ – En icke-invasiv kall laser

Vi arbetar med medicinsk lågenergilaser från företaget Erchonia (erchonia.com), marknadsledaren inom området. Metoden är en vetenskapligt förankrad och effektiv behandlingsform som är godkänd av amerikanska FDA myndigheten. Lågenergilaser aktivera cellernas egna kraftstationer, mitokondrierna, som stimulerar cellerna till självläkning och får stressen i nervsystemet att minska. Kunder kan få hjälp med till exempel stimulering och krympning av fettceller samt även smärtlindring och rehabilitering. Andra områden där förbättringar kan uppnås är stress, utmattning samt även hormonella obalanser. En laserbehandlingarna tar mellan 20 och 50 minuter och är helt smärtfri. Du kan arbeta och träna direkt efteråt och behandlingen gör ingen skada på hud, vävnader eller muskler. 

Före och efter bilder

Fotia kliniken väljer klass 2 laser

Diagnoser vi behandlar:

  • ADHD
  • Parkinson
  • Reumatism
  • Neuropati
  • Alla slags psoriasis
  • Sjögrenssyndrom Artros
  • MS

Vill du veta mer?

Boka tid för laserbehandling direkt online.